Whisky en een goed boek

Van een mooie whisky genieten en een goed boek erbij lezen, lekker tot rust komen. En als dat boek over whisky gaat is dat helemaal een mooie combinatie. Er zijn veel boeken te koop over whisky, de boeken van Michael Jackson en Charles MacLean zijn verplichte kost, maar ook de boeken die Hans Offringa schrijft horen in dat rijtje thuis.

Hans is samen met zijn vrouw Becky ook bekend als " The Whisky Couple " heeft al aardig wat boeken geschreven en schrijft ook regelmatig voor bladen zoals Whisky Etc., The Malt Advocate en Whisky Passion.
Op whisky festivals is The Whisky Couple bijna altijd aanwezig en kan je de boeken inzien en kopen. Hans heeft zowel boeken in het Nederlands als in het Engels geschreven maar ook boeken naar het Nederlands of Engels vertaald, in de kolom rechts kan je een greep van zijn boeken zien, en via de link bestellen.

Hans is dus samen met Becky Lovett een team, zij is geboren in de Verenigde Staten maar heeft Schotse voorouders ( Fraser of Lovat ) dus whisky is haar met de paplepel ingegoten. Becky verzorgt de planning van alle trips en presentaties en doet de research voor alle boeken.
Hans heeft zijn kennis van whisky opgedaan door veel distilleerderijen te bezoeken en kennis te vergaren van mensen zoals Michael Jackson, Charles MacLean en Amerikaanse ikonen zoals George Stone ( Jack Daniels ), Jimmy Rutledge ( Four Roses ) en Jimmy Russell ( Wild Turkey ).
Becky heeft door het houden van vele interviews met betrokkenen uit de whisky wereld en het doen van research voor de boeken in enkele jaren heel veel kennis opgedaan op het gebied van whisky.

Hans en Becky zijn naast whisky liefhebbers ook muziek liefhebbers, inspiratie haalt Hans uit de muziek van de eigenzinnige en briljante Frank Zappa. Voetbal is ook een passie, Heerenveen is Hans zijn cluppie en hieruit blijkt dat je geen verstand van voetbal hoeft te hebben om een goed whiskyboek te kunnen schrijven. Sorry Hans, geintje van een Feyenoorder.

Wil je meer over weten over whisky boeken van Hans Offringa ga dan via onderstaande link naar de site van bol.com.

Hans Offringa
De Whiskysite
De smaak van whisky is geen kookboek in de klassieke zin van het woord. Het is in de eerste plaats een boek over de beleving van smaak. Hoe de smaak van whisky ontstaat en hoe die kan worden gecombineerd met eten. Het is ook een kijkboek, waarin de lezer wordt meegevoerd van de oorsprong, de Schotse stokerijen, naar de tafels van de topkoks.
De geschiedenis van Laphroaig. Een 216 pagina's tellend boek, met prachtige kleurenfoto's en oude documenten. In samenwerking met Laphroaig-kenner Marcel van Gils doken wij de archieven van de distilleerderij.
Michael Jackson's wereldberoemde Malt Whisky Companion, vertaald en bewerkt door Hans Offringa.Klik hier voor meer boeken van Hans Offringa.
Over de smaak van whisky,

Michael Jackson: "I put taste in centre stage. Hans has now taken it to the top of the bill".

Dave Broom: "A superb volume which really elevates the idea of whisky and food to a new level."
Je zult vreemd opkijken als de ober aan je vraagt: welke muziek wilt u bij deze whisky horen? Whisky & Jazz geeft het antwoord. Tien excellente single malts krijgen een heel nieuwe dimensie wanneer zij gematcht worden met tien legendarische jazzmuzikanten.
Lees over de levensloop van onder meer Charlie Parker, Miles Davis en Stan Getz. Maar ook de geschiedenis van distilleerderijen als Bowmore, Glenrothes en Jura komen uitgebreid aan bod